גידול – לבישול – לתזונה בריאה

חיבור תלמידים לאדמה ולמזון אותו אנו מפיקים ממנה. התלמידים יעבדו בגינה, יביאו את התוצרת למטבח, ויכינו ארוחה טעימה ומזינה ממנה יסעדו יחד.

בכל מפגש יכירו התלמידים מוצרי מזון טבעיים, זמינים וזולים, ילמדו על שיטות הגידול והטיפול בהם, יכירו את ההרכבים התזונתיים שלהם, ויכינו באמצעותם מגוון רחב של בישולים. את הסעודה מעשה ידם יאכלו על שולחן מעוצב עם כלים תואמים יחד עם אנשי הצוות המלווים, באופן שיאפשר שיח פתוח ואפשרות ליצירת קשר בינאישי משמעותי ביניהם.

את הידע שרכשו בתחומי התזונה, הקיימות, והחינוך להרגלי ניקיון וסעודה, מעבירים התלמידים הלאה לבני משפחותיהם, לשאר תלמידי ביה”ס, ולחברי קהילה נוספים.

הפרויקט מקדם עבודת צוות מהותית, שכן רק בשיתוף פעולה יצמחו תוצרים. מטפח  חשיבה יצירתית תוך משחק בתוצרים לכל אורך הדרך. מדגיש את ערך האחריות כאשר בני הנוער לוקחים על עצמם משימות קבוצתיות ומחויבים לתוצר הסופי מתוך הבנה שאם לא יעבדו ולא ינהלו משימות במטבח לא יהיו תוצרים בסוף יום. ולבסוף, מדגיש את  פיתוח המסוגלות האישית, הרצון והמוטיבציה דרך אלמנטים של הצלחה ושל ניסוי תהייה וטעייה.

מטרות התוכנית:

  • הקניית כלים לתזונה בריאה אשר תלמידים יוכלו ליישם באופן פשוט וזול, בבית.
  • קידום אקלים חינוכי מיטבי וערכים חברתיים רצויים תוך עשייה משותפת ומהנה של תלמידים ומורים יחד.
  • הפצת הידע והגדלת המודעות החברתית לתזונה בריאה ולדרכים הפשוטות בהן ניתן לקדמה.

מבנה התכנית:

  • 13 מפגשים עם מנחה מקצועי בתוך מטבח שיוקם לצורך התוכנית (מבנה קיים או חדש)
  • העלאת המודעות של תלמידי בה”ס ומשפחותיהם לתזונה נבונה זמינה וזולה ע”י פעילויות שונות מגוונות (הסברה בכיתות,פעילויות במטבח…)
  • קיום יום שיא במהלך השנה לתלמידי ביה”ס ע”י תלמידי התוכנית והמורה המלווה.